Elämäni ensimmäisen subdropin kohdalla luulin, että olin tulossa hulluksi. Negatiivisten ja lohduttomien ajatusten ryöppy oli hukuttaa allensa ja henkinen kipu oli pahinta mitä olin kokenut siihen mennessä elämääni. Ryömin peiton alle pimeässä makuuhuoneessa ja toivoin, että voisin vain kadota. Loppuisin olemasta, tavalla ei niin väliä, kunhan tuskaiset sekunnit loppuisivat.
Tätä pudotusta oli edeltänyt sessio kolme päivää aikaisemmin. Elämäni ensimmäinen BDSM-sessio. Voin vallan mainiosti sen jälkeen. Paistattelin mielikuvituksen aurinkoisella kukkaniityllä ja elämä oli keijukaisia ja perhosia. Lähdin seuraavana päivänä reissuun kahden alakouluikäisen lapseni kanssa ja mukana oli heidän kummitätinsä. Kiitäessäni laskettelurinteitä alas mietin kuinka ihana ja kaunis maailma olikaan, rakastin sitä joka solullani. Reissun viimeisenä iltana alkoi vähän harmittaa. Ystävätär oli muuttunut hankalaksi ja lapset ärsyttäviksi. Kotimatkalla sisäisessä säärintamassa nousi tummia pilviä, kurkkuun jumittunutta palaa sai nieleskellä jatkuvasti ja rintaa puristi.
Samana iltana luisuin pimeään kuiluun, jossa itkin yksinäisyyttäni kaikkien hylkäämänä. Koin olevani yksin, vaikka lapset olivat hetkeä aikaisemmin toivottaneet hyvät yöt halein ja pusuin ja aviomies oli laittamassa heitä nukkumaan, lisäksi ystävä oli kiitellyt viesteissä mukavasta matkasta. Kaikesta tästä huolimatta pääni oli eristänyt minut yksinäisyyteen.
Näpyttelin viestin kinky-ystävälleni. Häneltä sain ehdotuksen laittaa viestiä ihmiselle, jonka kanssa olin sessioinut. En halunnut, enkä osaa vieläkään sanoa miksi. Sain ystävältä suorasanaisen käskyn: “Laita hänelle viestiä!”
Sain laitettua viestin ja dominoiva kysyi voiko hän soittaa. Kun kuulin hänen äänensä, paha olo katosi taikaiskusta. Hän tiedusteli voiko hän jotenkin auttaa, mutta en osannut pyytää mitään. Valitettavasti paha olo palasi heti takaisin, kun lopetimme puhelun. Raastavin kärki oli kuitenkin katkennut oloista.
Tämän tapahtuman jälkeen viimeiset viisi vuotta olen tasapainoillut kiihkon ja nautinnon sekä niistä seuraavien järkyttävien ja riistävien henkisten olotilojen kanssa. Onneksi on internet, BDSM-baari ja FetLife. Onneksi oli ystävä, jolle dropit olivat tuttu ilmiö niin kumppaniensa kautta kuin omakohtaisista domdropeista. Matkan varrella sain myös vertaistukea ihmiseltä, jonka pään arkkitehtuuri oli rakentunut samankaltaiseksi kuin omani. Vertaistuki on siitä ihanaa, että voi vaan todeta – en ole ainoa (hullu).
Tässä sekalainen paketti keräämistäni tiedoista niin netistä, artikkeleista, blogeista ja postauksista kuin puhumalla ihmisten kanssa. Tämä ei ole siis tutkittua tiedettä vaan kokoelma ihmisten kokemuksista omasta elämästä. Toivottavasti siitä on kuitenkin hyötyä ja helpotusta subeille, jotka käyvät läpi droppeja tai dominoiville, jotka haluavat tarjota auttavaa kättänsä.
Sessiococktail
BDSM-session aikana aivot tuottavat keholle luonnollisia kemikaaleja. Aivot tarjoilevat varsinaisen Organic Happy Drinkin. Ainesosina on enimmäkseen endorfiinia ja adrenaliinia. Lisäksi keholla ja mielellä leikkiminen saattaa muuttaa myös hormonitasoja, kuten oksitosiini-, dopamiini- ja serotoniinitasoja. Fyysinen ja psyykkinen rasite voi kuluttaa kehosta myös kaliumia ja sodiumia.
Happy Drinkin aineosista opiaattien kaltainen endorfiini vapautuu stressin ja kivun seurauksena ja ne auttavat lievittämään ahdistusta. Se auttaa ihmistä selviytymään hetkellisestä kivusta. Samaa ainetta välittyy nauraessa tai itkiessä sekä sosiaalisten tilanteiden kivuliaista tuntemuksista (Breuning, 2016, 41).
Lainaan kuvausta adrenaliinin vaikutuksista MielenIhmeet sivustolta: “Adrenaliini auttaa meitä sopeutumaan mihin tahansa stressaaviin tilanteisiin. Se auttaa meitä silloin, kun harrastamme riskialttiita lajeja. Se sallii meidän tehdä parhaamme kokeessa tai nauttia romanttisista treffeistä. Vapisevat kädet, perhoset vatsassa, laajenneet pupillit katsoessamme henkilöä, johon tunnemme vetoa.”
Serotoniini on tyytyväisyyshormoni. Sitä vapautuu elimistöön esimerkiksi, kun tunnemme olomme merkittäviksi tai tärkeiksi tai koemme olevamme turvassa. Sitä puolestaan vähentää stressi ja pelko (Vuorisalmi, 2020, 101). Huffington post lisää, että ihminen kokee yksinäisyyden tunnetta ja masentuneisuutta, kun serotoniinia vapautuu vähän.
Oksitosiini on hormoni, joka vahvistaa ihmisten välistä kiintymystä ja luottamusta. Se on mukana seksissä ja orgasmeissa. Sitä muodostuu mm. kosketuksesta, läsnäolosta ja kiitollisuudesta (Vuorisalmi, 2020, 101).
Huffington postin sivuilla on kuvattu dopamiinin vaikutuksia seuraavasti: Se motivoi meitä tavoittelemaan päämääriämme, halujamme ja tarpeitamme ja tuottaa suuren mielihyvän tunteen, kun saavutamme ne. Kun asetat tavoitteita ja saavutat niitä, buustaat dopamiinia elimistöösi.
Tälle drinkille saa vastinetta niin hyvässä kuin pahassa.
Subdrop
Kemikaalien rällästys kehossa tuottaa paljon nautintoa ja iloa, ja ne vievät alistuvaa nautinnon huipulle ja välillä fyysisille äärirajoille. Kun sessio on ohitse, cocktailin ainekset alkavat poistua kehosta. Yksinkertaistettuna voisi puhua krapulasta. Bloggari lunaKM laittaa metaforan astetta raaemmaksi. Hän kuvaa Submissive Guide -sivustolla droppioireita samankaltaiseksi kuin huumeriippuvuudesta toipuvilla. Kohtuu rajun kuuloista vai mitä? Toisaalta endorfiini on morfiinin kaltainen ja sen poistuminen kehosta saattaakin ilmetä vieroitusoireiden kaltaisina oireina.
Voimme tarkastella droppeja krapulan kautta. Niitä on pikku kohmelosta aina siihen järkyttävää henkiseen ja fyysiseen kärsimykseen, kun jo toivoo kuolevansa, tai kun jo pelkää ettei kuole. Kuten krapulat niin myös dropit vaihtelevat henkilöstä, päivästä ja sessiosta riippuen. Siinä missä yksi subi kokee kevyttä alakuloa, toinen vaipuu masennuksen ja ahdistuksen kaltaisiin olotiloihin. Yksi droppaa välittömästi tai muutaman tunnin päästä. Toinen laskee alamäkeä vasta muutaman päivän jälkeen. Kolmas puolestaan droppaa heti session jälkeen, tasaantuu hetkeksi ja tipahtaa uudestaan muutaman päivän päästä. Oireet saattavat kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään, mutta ne saattavat kestää jopa viikon.
Toiset eivät droppaa koskaan ja se on mukava asia. Droppien ilmaantuminen tai puuttuminen ei myöskään mittaa session hyvyttää tai intensiivisyyttä, tai kerro dominoivasta tai alistuvasta ihmisinä. Ihmiskehot ja mielet ovat erilaisia samoin kuin ihmisten väliset kemiat ja dynamiikat. Tässä artikkelissa keskitytään siihen, miksi dropit tulevat ja mitä niille voi tehdä.
Ooooohhhhyesss kirjoittaa blogissaan alistuvan fysiologiasta. Hän vertaa kuvainnollisesti, että pitkäkestoinen, intensiivinen tai rajoja ylittävä sessio on kuin ajaisi auton tankin tyhjäksi. Jos polttoaineen sijaan tankissa on enää vain huurut jäljellä, niin auto simahtaa ja niin simahtaa alistuvakin.
Ravinto on subin polttoainetta. Kannattaa siis tankata hyvin ennen ajamista ja tässä kohtaa en viittaa pelkästään ruoan määrään vaan ravinnon laatuun. Keho tarvitsee kaikki mahdolliset tylsät hivenaineet ja vitamiinit, jotta D voi luukuttaa alistuvastaan nautintoa, kipua, elämyksiä ja speissailua, ja jotta keholle jäisi vielä tankin pohjalle rakennusaineita toipumiseen.
Jälkihoito
Jälkihoito on tekoja, joiden avulla toivutaan session aikana tapahtuneesta ja autetaan kehoa palautumaan normaaliin olotilaan. Tässäkin keinot ja tarpeet yksilöllisiä. Avainasemassa on itsensä tunteminen tai ainakin itsensä opettelu sekä asioista sopiminen.
Jälkihoito voidaan jakaa karkeasti kahteen osaan: fyysiseen ja tunnepuoleen.
Fyysisessä jälkihoidossa keskitytään ruhjeiden, haavojen ja kipeiden lihasten hoitoon, tarkastetaan raajojen toiminta, lääkitään päänsärkyä, korjataan nestehukkaa jne. Se voi olla myös sitä, että pidetään toinen kainalossa ja odotetaan, että adrenaliinipiikki tasaantuu.
Emotionaalinen jälkihoito puolestaan tarkoittaa jälleen kerran jokaisen ihmisen kohdalla eri asioita. Siinä missä toinen ei kaipaa sitä ollenkaan, toinen voi tarvita intensiivistä läheisyyttä ja kolmas viikon pituisia keskusteluja.
Kehon jälkihoito
Organic Dominat listaa sivullaan, että keho rasittuu ja kuluttaa paljon energiaa liikkumisesta, seisomisesta, polvillaan olosta, fyysisen rasituksen sietämisestä ja orgasmeista. Tekemisen seurauksena verensokeri laskee ja sen seurauksena voi olla päänsärkyä, ärtyneisyyttä, eri tasoista alakuloisuutta, pahoinvointia, vihaisuutta ja aggressiivisuutta.
Ooooohhhhyesss viittasi siihen, että sessioiminen kuluttaa kaliumia. AskelTerveyteen sivustolla luetellaan kaliumin puutteen aiheuttavan väsymystä, heikkouden tunnetta, lihaskramppeja yms.
Kyseessä on hetkellisiä puutostiloja ja niitä voi korjata syömällä ja juomalla. Verensokeria voi nostattaa mehulla tai muilla helposti vaikuttavilla aineilla. Sokerit ja limut eivät yleensä toimi tässä kohtaa. Kaliumia saa esimerkiksi kaalista, banaanista ja avokadosta. Veden juominen on tärkeää ennen ja jälkeen session. Vesi helpottaa elimistöä puhdistautumaan ja toipumaan, samalla vältät nestehukan.
Kun ihmisen keho kokee olevansa uhattuna se keskittää verenkierron siten, että se voi suojella tärkeimpiä elimiä. Tämän seurauksena voi olla raajojen kalpeneminen ja ihon viileneminen. Kehon pitäminen lämpimänä auttaa palautumisessa.
Haavojen hoitoon kannattaa varata ensiapuvälineitä ja -ohjeet, desinfiointiainetta, laastaria. Lihaksia kannattaa hieroa, tarkistaa raajojen ja nivelten toiminta.
Emotinaalisen puolen jälkihoito
Emotionaalinen droppaaminen onkin sitten sitä tunteiden vuoristorataa. Saattaa tuntua pahalta, arvottomalta, irralliselta, syylliseltä, tai tunteet ovat sellaista mössöä, ettei edes tiedä miltä tuntuu. Saattaa itkettää, kiukuttaa, ahdistaa. Joskus menee niin lukkoon, ettei tunnu miltään. Oleellista on, että saa tuntua juuri siltä, miltä tuntuu.
Fyysinen hoito vaikuttaa myös näihin oloihin, joten veden juominen ja veren sokeritason tasaaminen ovat tärkeitä. Keho tarvitsee ravintoa ja apua tasaantumiseen. Monissa artikkeleissa on neuvottu juomaan terveellisiä, mutta sokeripitoisia juomia tai vaikka urheilijoille tarkoitettuja palautusjuomia. Mansikkaa ja banaania on suositeltu monessa kohtaa.
Nämä ovat jokaisen kohdalla yksilöllisiä, mikä auttaa. Valitettavasti omalla kohdallani, mehut, smoothiet ja hedelmät ovat olleen liian köykäisiä ratkaisuja. Urheilujuomasta inspiroituneena etsin itselleni mahdollisimman kasvipohjaisen palautusjauheen. Sekoitan jauhetta kaurajugurttiin ja nautin sen mahdollisimman pian session jälkeen. Tadaa – puolen tunnin sisään se alkaa vaikuttamaan. Tuo taikajauhe auttaa minua siinä, että tankissa on muutakin kuin huuruja ja kykenen vastaanottamaan hoivaa ja huomiota. Palautusjauhe vaikuttaa valitettavasti hetkellisesti ja kehoon tarvitsee mahdollisimman pian tankata hyviä ravinteita ruoan avulla.
Ruoanlaittaminen on konkreettinen tapa auttaa droppailuun taipuvaista alistuvaa. Olen syönyt usein vapisevana, itkuisena ja pitäen tiukasti kiinni dominoivan käsivarresta. Ruoan jälkeen olen saanut taas käpertyä hänen viereensä ja tuntea hänen ihonsa omaani vasten. Kun kehoa huoltaa, jälkihoito toimii paremmin myös mielelle. Sydämen tasainen jumputus ja kehon lämpö ovat olleet minulle parasta lääkettä, mutta ne eivät toimi jos keho on hälytystilassa.
Fyysisen läsnäolon lisäksi kaipaan dominoivan henkistä läsnäoloa. Jos toinen alkaa räpeltää puhelinta tai kuorsaamaan, arvottomuuden likakaivossa rypeminen on taattu ohjelmanumero. Läsnäoloa voi ilmentää monella tapaa esimerkiksi silittelemällä hiuksista, paijaamalla ka jutustelemalla. Mikäli alistuva ei ole vielä puhekykyinen, aina voi kysyä rauhoittaisiko dominoivan monologin kuunteleminen.
Kauniit ja kannustavat sanat saattavat auttaa. Alistuvalle voi kertoa, että hän on ollut hyvä subi ja dominoiva on häneen tyytyväinen ja ylpeä. Toiset kaipaavat rakkauden tunnustuksia tai ilmaisuja sitoumuksesta. Itselleni tunteiden ilmaisu eikä edes rakkauden tunnustus täytä tarvetta kuulla, että dominoiva on ollut minuun tyytyväinen juurikin leluna ja alistuvana. Olen saattanut olla riepoteltavana toista tuntia eikä niissä mielentiloissa välttämättä puhuta tai koeta rakkautta. Tunnen himoa ja kiimaa kylläkin, pelkoa ja kipua, jopa surua. Tippaleipäaivoissani ne ovat alistuvan oloja ja tunteita, ja alistuva puoleni kaipaa oman arvonsa validoimista.
Dominoivalla saattaa olla samanlaisia tarpeita, kuulla ja saada varmistus olleensa toisen luottamuksen arvoinen. Näistä tarpeista on hyvä myös keskustella ja sopia yhdessä. Ehkä joku voisi kirjoittaa niistä vastaavanlaisen artikkelin kuin tämä?
Itsellä on ollut tilanne, jossa dominoiva olisi kaivannut minulta puhetta ja hänen tekemisensä arvostamista. Itse olin sessioiden jälkeen puhekyvytön. En pystynyt ilmaisemaan hänelle sanallisesti, että sessio on ollut hyvä ja hän on pysynyt sovituissa rajoissa. Valitettavasti en pystynyt antamaan hänen tarvitsemaansa tukea ja jälkihoitoa.
Kuinka kauan ja mikä riittää?
Kuinka kauan jälkihoitoa tarvitsee, on hyvin yksilöllistä ja tietysti riippuvaista sessiosta. Joskus puoli tuntia saattaa riittää yhdelle, mutta toinen kaipaa samassa tilanteessa useamman tunnin. Toiset vielä pidempään. Samankaltainen tekeminen saattaa vaikuttaa täysin eri tavalla eri päivinä.
Kovin intensiivisen tekemisen jälkeen itselläni saattaa mennä helposti vuorokausi palautuessa. Emme ole dominoivan kanssa kiinni toisissamme 24 tuntia, mutta olemme samassa tilassa. Jos dominoiva on poistunut vaikka hetkeksi käymään kaupassa tai viemässä roskia, olen saattanut reagoida siihen ja kaivautua peiton alle itkemään.
Mikä on riittävää D:n osalta? Koska subin pitää kyetä pärjäämään taas itsekseen? Luulisin, että soveliain vastaus on, että se on myös sopimusasia.
On täysin hyväksyttävää olla haluamatta antaa jälkihoitoa. Kenenkään ei pidä siihen ruveta jos se tuntuu väärältä, vastenmieliseltä tai triggeröi kipeää kohtaa itsessä. Olisi vain tärkeää sanoittaa rajat etukäteen eikä jälkikäteen. On epäreilua valehdella, minkä seurauksena toinen saattaa pahimmillaan kipuilla toimintakyvyttömänä vessan lattialla eikä kykene toimimaan arjessa.
Jos jälkihoidon tarpeet eivät ole neuvoteltavissa vastaamaan omia tarpeita, jokaisella on myös oikeus pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja jättää sessioimatta.
Session jälkeen
Monessa tutkimassani artikkelissa annettiin ohjeeksi dominoivalle, että tarkasta, mitä toiselle kuuluu seuraavana päivänä ja uudestaan taas parin päivän päästä. Subille on annettu ohjeeksi, että vaikka tuntuu siltä, ettei dominoivaa saa vaivata tai tuntuu vaikealta ottaa yhteyttä, niin ota yhteyttä.
Kuvittelin aikaisemmin, että oma pääni on vaan niin sekaisin, että olen ainoa, joka ei dropatessa kykene pyytämään apua. Se on nähtävästi yleisempi vaiva. Ms160 kirjoittaa blogissaan, että alistuvat saattavat kokea olevansa vaivaksi, tai ettei heillä ole oikeutta pyytää apua. Ikävä kyllä telepaatisilla kyvyillä varustettuja dominoivia ei ole vielä löytynyt, vaikka moni sitä kovasti toivoisi. D ei voi tietää, että tarvitset häntä, ellet ilmoita oloistasi. Laita viesti ja kerro, että droppasit.
Itse olen sopinut, että jos ja kun droppaan session jälkeen seuraavana tai sitä seuraavana päivä, tarvitsen kosketusta. Puhelut ja viestit alkavat lähinnä v*tuttaa. Muutun aggressiiviseksi ja negatiiviseksi. Ajattelen, että jos kerran välität niin paskaako laitat typeriä “olet rakas ja tärkeä” -viestejä. Tule ja ota syliin – saatana!
Kun droppi on päällä, kyky toimia järkevän aikuisen lailla on valitettavasti yhtä todennäköistä kuin voittaa ässäarvassa. Siksi omalta osaltani sovin asioita etukäteen. Pystyn laittamaan viestin: “dropit päällä”. Mitä sen jälkeen tapahtuu, on sovittu ennakkoon. Nykyään saan dominoivalta viestin, missä ja milloin voimme tavata. Minun osuuteni on sinnitellä siihen asti. D saattaa laittaa muutamia viestejä, mutta hän tietää jo, ettei kannata liikaa runoilla.
Kun näemme, yleensä kaivaudun kainaloon ja itkuhan sieltä tulee. Samalla tunnen myös kuinka ikävä ja paha olo sulaa kehostani. Tasaannun. D on jo oppinut tunnistamaan, koska olen kykenevä kommunikoimaan.
Jälkihoidosta sopiminen
Tärkeintä on tietää itse mitä tarvitsee ja sopia asioista siten, että kumpikin saa tarvitsemansa.
Voisi kuvitella, että jälkihoito olisi automaattisesti osa sessiointia ja BDSM:ää. Niin se ei kuitenkaan ole. Ihmisillä on erilaiset tarpeet ja odotukset. Olettaa ei kannata missään välissä vaan on jokaisen omalla vastuulla neuvotella ja sopia.
Alistuvan kannalta on tärkeää oppia tuntemaan itsensä ja tarpeet jälkihoidon osalta. Kaikki dominoivat ja leikkikumppanit eivät halua tai kykene antamaan jälkihoitoa. Jos taas alistuvana tiedät tarvitsevasi sellaista, kannattaa asia selvittää etukäteen. Ja mikäli et saa lupausta haluamallesi jälkihoidolle, saattaa olla parempi etsiä toinen kumppani sessiomiseen ja jälkihoitoon. Dominoivalla on myös oikeus kieltäytyä leikkimästä kanssasi, jos hän kaipaa jälkihoitoa ja sinä puolestasi et.
Jos olet uusi aiheen parissa etkä tiedä tai tunnista omia tarpeita, kannattaa tuoda asia esille. Aina voi pyytää toista auttamaan tutustumaan siihen, mikä auttaisi session jälkeiseen palautumiseen. Suosittelen myös lunaK:n Submissive Guide blogia, jossa on useampi julkaisu aiheesta. Lisäksi kannattaa tutustua FetLifen SubDrop-klinikkaan.
Olen oppinut arvostamaan dominoivaa, joka osaa ja uskaltaa sanoa ei:
“Valitettavasti, minulla ei ole aikaa pitää yhteyttä session jälkeisenä päivänä.”
“En pysty tarjoamaan sitä, mitä tarvitset.”
“Etsin vähemmän aikaa vievää leikkikumppania.”
Kiitos ja kumarrus. Ehkä molemmat petyimme, ja vähän kirpaisee egosta, mutta molemmat myös säästyimme monelta ikävältä ja satuttavalta kokemukselta.
Omalla kohdallani on ollut työlästä opetella sanomaan ei ja pitämään kiinni siitä. Turha sitä on kiukutella ja raivota toiselle, kun se runoilee tekosyitä sille, ettei pääsekään puhelimeen tai tapaamaan. Et voi tietää sitä etukäteen, mutta kannattaako antaa toista mahdollisuutta? Sitä kannattaa kysyä itseltään. Ja kuka siitä päätöksestä on vastuussa? Alistuva itse.
Mitä voi tehdä etukäteen
Ruokailu ja nukkuminen. Liikunta. Asiat, jotka pitävät kehon kunnossa ja auttavat kemiallisen muutosten kanssa. Veden juominen etukäteen.
Tapaamisen alussa alistuvan olisi hyvä kertoa, jos mieli tai keho on kuormittunut muun elämän asioista, varsinkin jos ne voivat vaikuttaa sessioon ja oloihin negatiivisesti. Joskus saattaa olla tarpeellista kertoa huolet ja murheet, ja arvioida yhdessä tai erikseen, tarvitseeko session rajuutta tai intensiivisyyttä keventää sillä kertaa. Niillä henkilöillä, joilla on kuukautiset, kannattaa tarkistaa kierron vaihe ja punnita sen vaikutukset kehon ja mielen sietokykyyn. Olen myös kuullut, että D saattaa ottaa subin ennen sessiota syliin helliteltäväksi. Läheisyys tasaa kehoa, hermostoa ja mieltä arjen muista huolista ja vaivoista.
On tärkeää varata riittävästi aikaa jälkihoidolle. Yhteyden pitäminen ennen sessiota ja siihen liittyen taas saattaa rauhoittaa joitakin ja tuoda turvallisuuden tunnetta.
Jälkihoito erossa D:stä
Jälkihoitoa voi tehdä myös itsekseen. Netissä on monta erilaista ohjetta ja “first aid kit” -pakettia oman olon parantamiseen. Tässäkin on oleellista kokeilla, mikä toimii omalla kohdalla.
Tässä muutamia ehdotuksia lunaKM:n blogeista:
- Puhelu tai viestittely D:n kanssa
- Kietoutuminen pehmeään vilttiin
- Hyvän sarjan katsominen
- Mansikoita, hedelmiä, tummaa suklaata, pähkinöitä, jotain terveellistä lempiherkkua
- Tapaaminen ystävän/ystävien kanssa
- Tapaaminen halikaverin kanssa
- Päiväunet / aikainen nukkumaan meneminenHyvä kirja
- Päiväkirjan kirjoittaminen
- Kirjoita kirje/sähköposti D:lle
- Kirjoita raportti sessiosta
- Hemmottelukylpy/sauna
- Kynttilävalaistus
- Mielentilaan sopivan musiikin kuuntelu
- Värityskirjan värittäminen
- Runsaan veden juominen
Seuraavana päivänä voi jo harkita kevyttä venyttelyä, joogaa tai meditaatioharjoitusta. Kävely ja uinti sopivat joillekin. Kehon liikkeelle laittaminen auttaa kehoa puhdistautumaan sinne dumpatuista kemikaaleista. Muista edelleen juoda reilusti vettä. Se auttaa samaan asiaan.
Itselleni kävely on yllättävän ikävä tapa yrittää saada mieltä ja oloja tasaantumaan. Pää menee luuppiin ja toistan ikäviä ja haitallisia ajatuksia. Mutta koska liikkuminen tekee hyvää keholle, olen laittanut kävellessä äänikirjan soimaan tai soittanut kinkykaverille. Ajatukset pyörivät muualla ja keho saa tarvitsemaansa liikuntaa.
Jos valahdat syviin vesiin ja olet jo erossa dominoivasta, saatat kärsiä hylätyksi tulemisen tai arvottomuuden tunteista. Saatat myös kaivata dominoivaa, mutta ajattelet, ettet voi ottaa yhteyttä. Kannattaa harkita uudestaan ja lukea alla oleva käännös Ms160 blogista.
Jos droppaat, dominoivat haluavat yleensä tietää sen. He haluavat yleensä auttaa sinua käymään läpi droppeja ja helpottaa oloasi. Jos kuitenkin olet vakuuttanut itsellesi ettet voi ottaa yhteyttä, kannattaa kysyä miksi.
Alistuvat saattavat pitää Dominoivan poissaoloa heijastuksena hänen “todellisesta” mielipiteestä heistä, heidän huonoista teoistaan, heidän todellisesta arvostaan tai arvostaan. On tavallista, että monet alistuvat rankaisevat itseään henkisesti ja fyysisesti tämän pohjan saavuttamisen aikana. Joskus he vakuuttavat itse, että heidän Dominoivalleen on “parempi”, jos he eivät ole lähellä. He voivat ryhtyä toimiin, joiden he tietävät tuottavan pettymyksen, luovan jännitteitä tai vihastuttavan Dominoivaa.
Mikäli tunnistat jotain ajatuksia, on aika ravistella ne pois ja napata se puhelin käteen ja laittaa edes viesti dominoivalle.
Itsetuntemus
Itsetuntemus sessioiden, reaktioiden ja droppailujen osalta on asia, jota alistuva ei voi ulkoistaa kenellekään. Vaikka tuntisit itsesi muussa elämässä hyvin, silti sessiossa ja kinkysuhteissa syntyvät tuntemukset ja ajatukset saattavat yllättää ja viedä sellaisiin ulottuvuuksiin, joihin et ole vielä aikaisemmin päässyt.
Miten ottaa vastuuta itsestään, jos ei vielä tunne itseään tällä kiehtovalla osa-alueella? Asiat selviävät kokeilemalla. Oleellista on kertoa leikkikaverille, ettei tunne itseään tässä asiassa, ja tarvitsee opastusta ja tukea jälkihoitoon liittyvien tarpeiden selvittämisen osalta. Lisäksi voit hankkia tietoa ja keskustella ihmisten kanssa niin livenä kuin chattailemallakin.
Ja kun tiedät, mitä tarvitset, pidä siitä terveellä tavalla kiinni. Muista myös päivittää tietosi itsestäsi säännöllisesti.
…ja jos tiikeri sattuu heräämään
Jos epäilet, että droppi on jotain isompaa tai syvempää kuin pelkkä hetkellinen kemioiden tasapainottomuus, henkinen krapula tai vieroitusoire mielettömän hienosta tai kamalasta oman kehosi hormoonitripistä – paina hetkeksi jarrua sessioinnissa. Älä vie itseäsi väärällä tapaa äärirajoille.
Ehkä vanhat mielen haavat repeilevät arvistaan tai tunnelukot paukkuvat. Voi olla myös, että kolkuttelet traumasi ovea. Muista, ettet ole viallinen etkä outo. Se kuuluu monelle meistä matkalla BDSM:n ihmeellisessä maailmassa. Keskustele dominoivan tai ystävän kanssa. He voivat olla tukena, mutta eivät välttämättä apuna. Saattaa olla ehkä tarpeellista kääntyä ammattilaisen puoleen. Jos olet sen tyyppinen ihminen, että tieto helpottaa, niin suosittelen yleistajuista kirjaa Kun tiikeri herää.
Teksti: Najwa
Kirjalähteet:
Loretta Breuning: Habits of a Happy Brain
Emilia Vuorisalmi: Rakkaus haltuun
Peter A. Levine: Kun tiikeri herää
Erinomaisen upea ja ajatuksia herättävä kirjoitus, kiitos 🌞 Hyviä vinkkejä tuli paljon, osa jo käytössä.
Sodium on suomeksi natrium.
Kattava ja monipuolinen käsittely tärkeällle aiheelle – kiitos!